Hverdagstips

Tre tips for en sunnere jul

Det er jul, og det er tiden for sosiale tilstelninger og tradisjoner. I løpet av høsten har du kanskje bygget deg opp gode rutiner med jevnlig aktivitet og mosjon, og du er litt spent på hvordan du skal klare å opprettholde dette i jula. Her er tre tips for en litt sunnere jul!

Mat
En av fordelene med julematen er at den inneholder mange fine proteinkilder. Lag mat fra bunnen og sørg for å velge gode og rene råvarer. Boost oppskriftene dine med smakfulle julekrydder som safran, kardemomme og kanel, topp salaten med honningristede nøtter eller lag din egen julegranola med frø og fiberrike tørkede frukter. Spis sakte og spis til du er rimelig mett, også på julaften. Nyt bordselskapet og hyggelige samtaler med dine kjære.
Trening
Det er lett at treningen blir glemt i julerushet. Som oftest er det mye som skal fikses og ordnes, og da er det lett å nedprioritere trening. Men trening gjør deg både sprekere og gladere. I denne mørketiden er det også viktig å få så mye dagslys som mulig. Du får bedre matlyst og kan da nyte maten med god samvittighet. Se all god mat som ekstra energi til juletrening. Nå når hele familien endelig får tid til hverandre, kan det være morsomt å gjøre noe sammen. Så hvorfor ikke trene sammen? All trening har effekt og det spiller egentlig ingen rolle hva du trener bare du trener.

Restitusjon
Prøv å koble av noen dager før du drar på juleferie. For å virkelig slappe av trenger du både tid vekk fra jobb, men også tid til å ikke tenke på jobb. Tillat deg selv å sove litt lenger om morgenen, gå turer og få litt frisk luft. Sørg for å ha øyeblikk når du bare får være. Ta deg tid til å tenke og reflektere – hva har vært bra og hva har vært mindre bra i 2023? Hva ønsker du deg i 2024?

Torp&Co ønsker deg en nydelig julefeiring! 

Book en konsultansjon hos oss i dag

Book time med en av våre spesialister…

Relevante artikler

Trappeløp – spenst, styrke og kondisjon

TRENINGSTIPS

Det er vår og løpetid!

TRENINGSTIPS

Dette skal du tenke på når du skal kjøpe nye joggesko!

Ta kontakt med oss