Hverdagstips

Nytt år og nye muligheter til å utsette smerter i kroppen!

Neida. Joda. Neida. Men jo, det er faktisk slik at dette er noe vi utsetter!

Når du har lavt blodsukker og er sulten, fyller du kroppen med mat, ikke sant? Hvis det skjer noe med bilen din, ulyder fra motoren eller en ripe i lakken, hva gjør du? Du ringer et verksted og booker time umiddelbart. Når du henter fram sykkelen for våren, sørger du ikke for at bremsene er justert og kjedet smurt? Når du legger vekk skiene for vinteren, fjerner du ikke gammel skismøring? Når løpeskoene dine er utslitt, kjøper du sikkert nye? Når skjermen på iPhonen din er knust, erstatter du den ikke med en ny? Og damer – hva med etterveksten, øyenbrynene og bikinilinjen? Vi prioriterer regelmessige service på det materialistiske i livet som en selvfølge!

Hvorfor er ikke kroppen din like viktig som bilen, skiene eller Iphonen? En kropp som fungerer optimalt er essensielt for livskvaliteten vår, og allikevel lar vi det skure og gå. De fleste av oss kjenner til «stolen». Stolen, krakken, kommoden eller kroken bak døren som overraskende nok fyller seg opp med ting daglig. Vi utsetter og neglisjerer «stolen». Det fyller seg opp, til slutt raser bunken, knaggen faller ned eller haugen flyter ut, kaoset er komplett. Resultatet av neglisjeringen er, i tillegg til en full stol, også et sekundært problem med en haug på gulvet. Det er først da vi tar tak i problemet. Når det har gått for langt!

Metaforer til side, jeg tror du skjønner poenget. Hvis du utsetter å ta tak i smerter i kroppen, er sannsynligheten stor for at du får mer smerte!

En smerte som for eksempel starter i hælen og gir deg smerter når du går mer enn 3 km, kan forplante seg til kneet. Knesmerten gir deg problemer i trappa – spesielt nedover. Videre utvikler smerten seg til korsryggen, men først et stopp innom hofta fordi du går annerledes på grunn av kneet. Når du får problemer med hofteleddsbøyeren kan det være ubehagelig å sykle. Det er jo kjipt når du har googlet deg frem til at sykling skal være bra rehab-trening for hæl- og knesmerter. Så, før du vet ordet av det har du smerter, ikke bare i foten, men også i hofte, kne og korsrygg. Hvorfor? Fordi du ikke tok tak i smertene da de debuterte i hælen din. Du har daglige smerter, får ikke gjort det du ønsker i hverdagen, har liten tålmodighet og banner annenhver setning. Du innser at det har det gått for langt og først nå tar du tak, når det egentlig er for sent. Skal du unngå at stolen fylles opp, må du ta tak i problemet når det oppstår, ikke når haugen raser!

Torp&Co – Spesialister på muskler og ledd gir deg en bedre hverdag og reduserer smertene dine. Vi er en tverrfaglig klinikk og du kan være trygg på at du får den behandlingen du trenger.

La målsetningen fremover være en «ryddig stol!» Book time hos oss i dag!

Book en konsultansjon
hos oss i dag

Relevante artikler

Torp&Cos julegavetips!

Torp&Cos julegavetips!

Vi har kommet til midten av desember, og det er fortsatt noen julegaver som gjenstår. Men hva kjøper man til den som har "alt?" Her kommer noen tips fra oss i Torp&Co. Gi en opplevelse! Hva med å gi bort en tur i skogen med middag laget på bålet, en kulturell...

les mer
Når både kropp og sinn spiller inn!

Når både kropp og sinn spiller inn!

Det har blitt vått, mørkt og kaldt, det er november – for mange en måned hvor det blir mørkere tider både bokstavelig og billedlig.  Det er igjen en periode som betyr mer innetid, mer alenetid, mer hjemmetid og mindre sosial aktivitet. I mine 15 år som muskelterapeut...

les mer
Sporty julegavetips!

Sporty julegavetips!

Juleaften nærmer seg med stormskritt, og du begynner snart å lete febrilsk etter julegaver til dine kjente og kjære. Nok en gang gikk du i “starte for sent-fella”, selv om du etter fjorårets hasteinnkjøp lovte at det ikke skulle skje igjen. Slapp av, det går fint! Her...

les mer