Hverdagstips

Nytt år og nye muligheter til å utsette smerter i kroppen!

Neida. Joda. Neida. Men jo, det er faktisk slik at dette er noe vi utsetter!

Når du har lavt blodsukker og er sulten, fyller du kroppen med mat, ikke sant? Hvis det skjer noe med bilen din, ulyder fra motoren eller en ripe i lakken, hva gjør du? Du ringer et verksted og booker time umiddelbart. Når du henter fram sykkelen for våren, sørger du ikke for at bremsene er justert og kjedet smurt? Når du legger vekk skiene for vinteren, fjerner du ikke gammel skismøring? Når løpeskoene dine er utslitt, kjøper du sikkert nye? Når skjermen på iPhonen din er knust, erstatter du den ikke med en ny? Og damer – hva med etterveksten, øyenbrynene og bikinilinjen? Vi prioriterer regelmessige service på det materialistiske i livet som en selvfølge!

Hvorfor er ikke kroppen din like viktig som bilen, skiene eller Iphonen? En kropp som fungerer optimalt er essensielt for livskvaliteten vår, og allikevel lar vi det skure og gå. De fleste av oss kjenner til «stolen». Stolen, krakken, kommoden eller kroken bak døren som overraskende nok fyller seg opp med ting daglig. Vi utsetter og neglisjerer «stolen». Det fyller seg opp, til slutt raser bunken, knaggen faller ned eller haugen flyter ut, kaoset er komplett. Resultatet av neglisjeringen er, i tillegg til en full stol, også et sekundært problem med en haug på gulvet. Det er først da vi tar tak i problemet. Når det har gått for langt!

Metaforer til side, jeg tror du skjønner poenget. Hvis du utsetter å ta tak i smerter i kroppen, er sannsynligheten stor for at du får mer smerte!

En smerte som for eksempel starter i hælen og gir deg smerter når du går mer enn 3 km, kan forplante seg til kneet. Knesmerten gir deg problemer i trappa – spesielt nedover. Videre utvikler smerten seg til korsryggen, men først et stopp innom hofta fordi du går annerledes på grunn av kneet. Når du får problemer med hofteleddsbøyeren kan det være ubehagelig å sykle. Det er jo kjipt når du har googlet deg frem til at sykling skal være bra rehab-trening for hæl- og knesmerter. Så, før du vet ordet av det har du smerter, ikke bare i foten, men også i hofte, kne og korsrygg. Hvorfor? Fordi du ikke tok tak i smertene da de debuterte i hælen din. Du har daglige smerter, får ikke gjort det du ønsker i hverdagen, har liten tålmodighet og banner annenhver setning. Du innser at det har det gått for langt og først nå tar du tak, når det egentlig er for sent. Skal du unngå at stolen fylles opp, må du ta tak i problemet når det oppstår, ikke når haugen raser!

Torp&Co – Spesialister på muskler og ledd gir deg en bedre hverdag og reduserer smertene dine. Vi er en tverrfaglig klinikk og du kan være trygg på at du får den behandlingen du trenger.

La målsetningen fremover være en «ryddig stol!» Book time hos oss i dag!

Book en konsultansjon
hos oss i dag

Relevante artikler

Når det er skøyteglatt i gatene…

Når det er skøyteglatt i gatene…

Her er tipsene som redder deg på glattisen! SØRG FOR GODE SKOMange tror at sko med dype mønstre gir best feste på isen, noe som ikke nødvendigvis er tilfellet. Gummisåle er det beste på glatt føre, gjerne en seig en. Det vil gi deg godt grep på glatt føre. Brodder er...

les mer
Tre tips for en sunnere jul

Tre tips for en sunnere jul

Tekst: Isabelle Nygårds Det er jul, og det er tiden for sosiale tilstelninger og tradisjoner. I løpet av høsten har du kanskje bygget deg opp gode rutiner med jevnlig aktivitet og mosjon, og du er litt spent på hvordan du skal klare å opprettholde dette i jula. Her er...

les mer
Trening under og etter svangerskap: Fordeler

Trening under og etter svangerskap: Fordeler

Tekst: Isabelle NygårdsDet er mange kvinner som avstår fra å trene under og etter svangerskapet på grunn av frykt for å gjøre noe som potensielt kan være skadelig. Men det er faktisk mange fordeler med å være fysisk aktiv under og etter graviditet. En fysioterapeut...

les mer