Hverdagstips

Nytt år og nye muligheter til å utsette smerter i kroppen!

Neida. Joda. Neida. Men jo, det er faktisk slik at dette er noe vi utsetter!

Når du har lavt blodsukker og er sulten, fyller du kroppen med mat, ikke sant? Hvis det skjer noe med bilen din, ulyder fra motoren eller en ripe i lakken, hva gjør du? Du ringer et verksted og booker time umiddelbart. Når du henter fram sykkelen for våren, sørger du ikke for at bremsene er justert og kjedet smurt? Når du legger vekk skiene for vinteren, fjerner du ikke gammel skismøring? Når løpeskoene dine er utslitt, kjøper du sikkert nye? Når skjermen på iPhonen din er knust, erstatter du den ikke med en ny? Og damer – hva med etterveksten, øyenbrynene og bikinilinjen? Vi prioriterer regelmessige service på det materialistiske i livet som en selvfølge!

Hvorfor er ikke kroppen din like viktig som bilen, skiene eller Iphonen? En kropp som fungerer optimalt er essensielt for livskvaliteten vår, og allikevel lar vi det skure og gå. De fleste av oss kjenner til «stolen». Stolen, krakken, kommoden eller kroken bak døren som overraskende nok fyller seg opp med ting daglig. Vi utsetter og neglisjerer «stolen». Det fyller seg opp, til slutt raser bunken, knaggen faller ned eller haugen flyter ut, kaoset er komplett. Resultatet av neglisjeringen er, i tillegg til en full stol, også et sekundært problem med en haug på gulvet. Det er først da vi tar tak i problemet. Når det har gått for langt!

Metaforer til side, jeg tror du skjønner poenget. Hvis du utsetter å ta tak i smerter i kroppen, er sannsynligheten stor for at du får mer smerte!

En smerte som for eksempel starter i hælen og gir deg smerter når du går mer enn 3 km, kan forplante seg til kneet. Knesmerten gir deg problemer i trappa – spesielt nedover. Videre utvikler smerten seg til korsryggen, men først et stopp innom hofta fordi du går annerledes på grunn av kneet. Når du får problemer med hofteleddsbøyeren kan det være ubehagelig å sykle. Det er jo kjipt når du har googlet deg frem til at sykling skal være bra rehab-trening for hæl- og knesmerter. Så, før du vet ordet av det har du smerter, ikke bare i foten, men også i hofte, kne og korsrygg. Hvorfor? Fordi du ikke tok tak i smertene da de debuterte i hælen din. Du har daglige smerter, får ikke gjort det du ønsker i hverdagen, har liten tålmodighet og banner annenhver setning. Du innser at det har det gått for langt og først nå tar du tak, når det egentlig er for sent. Skal du unngå at stolen fylles opp, må du ta tak i problemet når det oppstår, ikke når haugen raser!

Torp&Co – Spesialister på muskler og ledd gir deg en bedre hverdag og reduserer smertene dine. Vi er en tverrfaglig klinikk og du kan være trygg på at du får den behandlingen du trenger.

La målsetningen fremover være en «ryddig stol!» Book time hos oss i dag!

Book en konsultansjon hos oss i dag

Book time med en av våre spesialister…

Relevante artikler

Trappeløp – spenst, styrke og kondisjon

TRENINGSTIPS

Det er vår og løpetid!

TRENINGSTIPS

Dette skal du tenke på når du skal kjøpe nye joggesko!

Ta kontakt med oss