Treningstips

Den geniale kettlebellen!

Kettlebell er i vinden som aldri før, og har de siste ukene vært et av de mest søkte ordene på Google. Hva er egentlig en kettlebell? Hvorfor er denne kula så fantastisk at alle vil ha en? Visste du at det også finnes en myk kettlebell, Fluikettle?

Kåret til verdens mest effektive styrketrening

Kettlebell er et genialt hjemmetreningsredskap for funksjonell, enkel og effektiv trening. Med en kettlebell i hus har du mange muligheter til å gjennomføre gode og fullverdige økter som innebærer både styrke, kondisjon og eksplosivitet med et og samme treningsredskap. Du kan velge blant en mengde øvelser. Sammensetninger av økter ift belastning, repetisjoner, intensitet og hviletid gjør at øktene kan varierer og tilpasses nivå og dagsform.

Visste du at kettlebelltrening har blitt kåret til verdens mest effektive styrketrening? I tillegg til å være genial, tar kettlebellen liten plass og er lett å rydde unna. Du kan ta den med ut i parken eller trene i stua. Du får trent hele kroppen med en og samme kule, ganske enkelt genialt!

Fluikettle – den myke, men like effektive kettlebellen som ikke skader deg eller gulvet!

Dersom du har trent med kettlebell før har du mest sannsynlig opplevd noen blåmerker på underarmer og skuldre, og følt på redselen for å glippe den på foten? Noen er kanskje bekymret for å skade gulvet hjemme dersom man er uheldig og glipper jernkula på mange kilo.

Fortvil ikke, det finnes et kettlebellalternativ som er mykere på utsiden og fylt med en spesialvæske inni. Dette gir den tyngden du trenger, samtidig som du kan miste den på gulvet, kaste den i veggen eller til og med glippe den på tåa uten at du trenger frykte brudd og en tid på krykker. Fluikettle er det eneste i sitt slag. Den kan ristes, gripes og kastes. Den reduserer risikoen for skader på både deg selv og overflater. I motsetning til en enkel støpejernskettlebell, inneholder Fluikettle en blanding av fast og flytende materiale som gjør hver treningsøkt til en ekte nevromuskulær trening.  

Fluikettle kan kjøpes direkte fra vår nettbutikk, klikk deg inn og bestill en hjem i dag.

Røtter tilbake i Russland

Kettlebell er et treningsredskap med røtter tilbake i Russland. Der ble kulene med håndtak, brukt som kornknusere og deretter som vekter. Innhøstingen var hardt og langvarig arbeid som tæret på kroppen. Etter lange arbeidsdager brukte gårdsarbeiderne vektene til å løse opp verkende muskler i nakke, skuldre, korsrygg og kjernemuskulatur, samtidig som de styrket dem. Med andre ord, ingen grunn til å ikke ta seg en skikkelig treningsøkt etter en tung arbeidsdag!

Populær hjemmetrening

Kettlebelltrening entret for alvor det norske markedet for ca 10-12 år siden, og har for alvor blitt et allemannseie de siste årene. Du ser de på rad og rekke langs med veggen på treningssenteret. De lyser mot deg i alle regnbuens farger og du lurer kanskje på hvordan de skal brukes?  Noen av oss har allerede vært på kettlebelløkter, brukt de på gruppetimer og i egentrening.  Flere og flere har også anskaffet seg den geniale kula til hjemmetrening, salget har eksplodert de siste månedene, mye takket være korona og stengte treningssentre.

Bruker sentrifugalkraft og trener hele kroppen

Det som hovedsakelig skiller kettlebelltrening fra vanlig styrketrening er bruken av pendlende bevegelser. Pendelsvingingen tar tak i, og aktiverer de svakeste musklene, og stiller store krav til stabilitet. Kroppen kommer inn i en sentrifugerende bevegelse som mobiliserer hver minste, og svakeste, muskelfiber. Å løfte og kontrollere en kettlebell tvinger hele kroppen, og spesielt kjernemuskulaturen, til å arbeide på en dynamisk måte som gir både styrke, kondisjon og utstrekking.

Hvordan vet jeg hvilken vekt jeg skal ha på kettlebellen?

Det er ikke alltid like lett å komme med en anbefaling ift hvilken vekt du bør ha på kettlebellen. Dette fordi du kanskje trenger en lettere vekt for overkroppsøvelser og en tyngre vekt for øvelser for bena. Ta kettlebellen i hånden og press den opp over hodet med én arm 3-5 ganger. Hvis du ikke kan det, skal du ha en lettere vekt. Ikke start for tungt, men heller ikke for lett. Som et utgangspunkt kan kvinner starte med en kettlebell på mellom 8-14 kg, men dette avhenger så klart av treningserfaring og hvordan du ønsker å trene. Ideelt sett kan det være nyttig med en tyngre og en litt lettere kettlebell for optimal trening.

Teknikk er nøkkelen til vellykket trening

Vanlig styrketrening stiller ikke de største kravene ift kondisjonen, derimot er riktig bruk av en kettlebell svært kondisjonskrevende. Dette er helhetlig styrketrening! Kettlebell er et supert hjemmetreningsredskap, men det er som med all annen trening, viktig at du har god teknikk og utførsel av øvelsene. Det kan være svært nyttig for deg å få veiledning fra en PT eller en fysioterapeut for gjennomgang av riktig teknikk. Sammen kan dere tilpasse et opplegg som passer for deg og ditt nivå. Book en time nå for å lære mer om riktig kettlebelltrening

5 gode grunner til hvorfor du bør skaffe deg en kettlebell til hjemmesommertreningen:

  • Du trene hele kroppen på én gang, alt i ett-trening.
  • Du trener både de langsomme og de raske (eksplosive) muskelfibrene.
  • Du styrker kjernemuskulaturen.
  • Du trener både styrke og utholdenhet.
  • Du gjør unna treningen hjemme på stuegulvet.

 

Med kettlebells får du både styrke og kondisjon i samme kule! Her er enkle øvelser som styrker hele kroppen:

Kettlebellswing, start

Kettlebellswing, slutt

En hånds kettlebell swing, start

En hånds kettlebell swing, slutt

Kettlebellswing til knebøy, start

Kettlebellswing til knebøy, slutt

Markløft hopp til strak planke, start

Markløft hopp til strak planke, slutt

Push press, start

Push press, slutt

Utfall bakover med kettlebell på strak arm

Vandrende push ups, start

Vandrende pushups, slutt

Magerotasjon, start

Magerotasjon, slutt

Fluikettle kan kjøpes direkte fra vår nettbutikk, klikk deg inn og bestill en hjem i dag.

Sjekk ut vår instragramprofil, Torpogco for video av alle øvelsene!

Artikkelen er tidligere publisert på KK.no. Torp&co er KKs treningsekspert og leverer månedlige artikler.

Book en konsultansjon hos oss i dag

Book time med en av våre spesialister…

Relevante artikler

Trappeløp – spenst, styrke og kondisjon

TRENINGSTIPS

Det er vår og løpetid!

TRENINGSTIPS

Dette skal du tenke på når du skal kjøpe nye joggesko!

Ta kontakt med oss