Slyngebehandling i Redcord

Har du hatt plagene dine lenge? Hjelper ikke behandlingen du får? Er du lei av å ha smerter? Da er kanskje behandling og trening i slynge noe for deg! Se også trening med fysioterapeut.

Redcordspesialist hos Torp og Co

Anne Langsveen

Hodepine over lengre tid er slitsomt og det kan ofte komme av at muskulaturen i kjernen og opp mot skulderbladene og nakke ikke samarbeider som de burde. Overbelastningen i nakken vil over tid gi hodepine. Etter testing i slynger fant jeg en sammenheng mellom nedsatt samarbeide mellom kjernemuskulatur og skulderbladmuskulatur. Dette påførte nakken for stor jobb alene og ga dermed hodepine.

Hva er redcord?

Redcord er de røde tauene som henger i taket hos fysioterapeuter og treningssentere over hele verden. Det brukes til trening  og behandling. Det er lett å justere så slynger kan brukes av toppidrettsutøveren og pasienten med store skader og plager.

 

kunde bruker redcord til nakken

Hvorfor behandles i slynger?

Behandling i slynger skal gjøre kroppen din bedre til å samarbeide med seg selv. Den skal jobbe optimalt og dermed fjerne overbelastninger som igjen gir smerter.

Nevromuskulær kontroll og aktivering er et samarbeide mellom muskler, sener og bindevev. De skal få beskjed fra nervesystemet vårt om hvilken jobb de skal gjøre.

Har du smerter over lengre tid kan nervesystemet endre måten å sende ut signaler på. Da blir samarbeidet vanskelig. Alle muskler i ett område må jobbe sammen for at du skal kunne bevege deg som du vil uten smerter. Redcord(slynger) og neuracmetoden brukes for å gjenopprette balansen i musklene og samarbeidet de har med hverandre.

Har du smerter over lang tid kan smertene spre seg til et større område.  For eksempel ved vond nakke kan det ofte spre seg ned i arm, underarm og fingre, nedover ryggen og noen får hodepine oppå det hele.

kunde hviler føttene sine i record
kunde hviler føttene sine i record

Hva skjer når du trener i tau med vibrasjoner?

Når du trener i slynger(tau) som er ustabile, samtidig som tauene vibrerer, vil samarbeidet mellom hjernen og muskulaturen i smerteområdet gjenoppstå. Forskning viser at forskjellige muskelfibre reagerer positivt på forskjellige vibrasjoner. Derfor aktiveres muskelfibrene bedre med vibrasjoner enn uten. Dette brukes når du har smerter og samarbeidet mellom musklene dine ikke fungerer optimalt.  Det aktiveres flere muskelfibre og dermed blir du sterkere ved å bruke mer kraft i din egen muskel. Og smertene forsvinner/reduseres som et resultat.

Slik foregår behandlingen:

Første time forklarer jeg hvordan behandlingen fungerer på kroppen og hvorfor jeg velger denne testtypen og behandingsformen. Deretter tester jeg deg i slynger i mange forskjellige øvelser. Jeg scorer deg på et skjema og vi ser deretter på testresultatet ditt. Ut i fra svarene lager jeg et behandlingsprogram til deg. Dette lærer du deg over noen behandlinger og kan deretter trene på egenhånd med samme program. Vi ses på noen kontrolltimer, men mange trener mest på egenhånd etterhvert.

Til slyngetimene kommer du alltid i treningstøy og har med drikke og innesko.

behandling med record

Har du en av disse plagene og har hatt dem en god stund anbefales å få en undersøkelse hos meg i slynger:

  • Musearm
  • Tennisalbue
  • Skulderplager
  • Skulderbladsmerter
  • Hodepine
  • Stiv nakke
  • Korsryggplager
  • Hofte -og bekkenplager
  • Sete -og lårplager

Noen ønsker testing for å se om de har svakheter i systemet som kan fjernes før smerter oppstår. Da er det bare å booke en time for testing.

Redcord er en behandlingsform og treningsform som bygger på vitenskapelige studier og har dokumentert effekt på muskel- og skjelettplager som for eksempel rygg- og nakkeplager. Redcord har individuell tilpasning og kan vise til umiddelbar effekt for pasienter i alle aldre, samt meget gode reultater i trening for mosjonister så vel som toppidrettsutøvere.

Behandlingen fra Torp&Co forebygger belastningsskader og stress. Vi på Snøhetta setter pris på jobben Torp&Co gjør, både selve behandlingstilbudet, samt tilleggsverdien knyttet til veiledning og råd om øvelser.

Anne Cecilie Haug, Snøhetta AS

Vi i Foll Reklame er strålende fornøyd med bedriftsavtalen vi har med Torp & Co. Våre medarbeidere har stressende arbeidsdager med intens jobbing foran skjerm, og det å få løsnet opp i vonde og stive muskler uten å måtte forlate arbeidsplassen er noe de ansatte har stort utbytte av

Ståle A. Møystad Østhaug, Foll Reklame

De ansatte i Carnegie er veldig fornøyde med avtalen vi har inngått med Torp&Co Klinikken. Interessen for behandlinger har vært så stor at vi måtte øke antall behandlingsdager fra 2 til 6 ganger per måned. I vår bransje blir det lange dager foran pc’n og mange sliter med muskel – og belastningsskader. Massasjebehandlingen vi får fra Torp&Co virker både reparerende og forebyggende. Vi kan gi våre beste anbefalinger!

Christine Eriksen, Carnegie

I en hverdag med høye skuldre, høyt tempo og stress, er det fint å kjenne på kroppen hvordan det står til minst en gang i måneden. Takket være Torp & Co har jeg og ansatte fått en bedre hverdag og noe å se frem til. Behandlingene har gitt en forebyggende effekt og høynet fokus på egen kropp - dropp iPad til de ansatte, kjøp heller massasje!

Solhaug Laska, Daglig leder Bleed reklamebyrå

Kan ikke få takket deg nok Anette for jobben du gjør for meg. Jeg merker tydelig fremgang i livskvaliteten bare på de få timene vi har hatt med trening!

Hallvar

Behandlingen jeg får hos Heidi kan ikke måle seg meg noe annen behandling. Jeg er takknemlig for alle år med supergod behandling og anbefaler henne til alle jeg kan!

Camilla

Etter å ha hatt vondt i nakken i lengre tid gikk jeg til Hans Wilhelm hos Torp&Co for behandling. Allerede etter første behandling merket jeg stor forskjell! Hans Wilhelm er veldig dyktig og hyggelig, og jeg anbefaler ham på det sterkeste.

Tale

Vi i Yara har hatt stor glede av å delta på digital Live trening med dyktige spesialister fra Torp&co det siste året. I en tid hvor de fleste har jobbet fra hjemmekontor, har dette vært et herlig avbrekk i arbeidsdagen, terskelen for å delta har vært lav, og tilpasset hver og ens fysiske form. Treningen har utvilsomt hatt en positiv effekt på forebygging av belastningsskader, samt økt trivsel til de som deltar, ofte over 100 personer verden over!

Vegard Lien, Yara International

Jeg opplever at Heidi har høy faglig kompetanse, tenker helhetlig og framstår som veldig trygg.

Lene

I love it! 10/10! Generally a good quality and friendly service! I love it! Competent, very nice, and seems like they care.

Ansatte på Eggs design

Jeg kan ikke få rost Heidi nok for behandlingen jeg har fått av henne. Hun er grunnen til at jeg klarte å gå på beina gjennom to svangerskap sterkt preget av bekkenløsning, prolaps og en ellers sliten rygg. Heidi er veldig dyktig og jeg har full tillit til henne!

Karoline

For oss i Bakken & Bæck er massasjene fra Torp & Co ukens høydepunkt, og det er alltid venteliste for å sikre seg en plass på massasjebenken. Ikke bare løser massasjen opp stive muskler og ledd etter mye stillesittende arbeid, den gir også et fint avbrekk i arbeidshverdagen. Vi er strålende fornøyd med behandlingen vi får av Torp & Co, og anbefaler tjenesten på det varmeste!

Tobias Bæck, Co-Founder & CEO i Bakken og Bæck

Vi har brukt Heidi Prytz i 10 år. Vi har stor respekt for fagkunnskapen hun innehar og den gode og flotte serviceinnstillingen. Vi har derfor valgt å flytte etter henne fra Apexklinikken til Torp&co. Hun har gitt oss treningsveiledning og anbefalt oss fagpersoner i forhold til trening. Vi er KJEMPE fornøyde og gir henne våre beste anbefalinger.

Tone og Raffaelle

Relevante artikler

En treningsordbok

En treningsordbok

Du vil finne tilbake til den gode formen og sunne rutinene. Avisene skriver om økt forbrenning, og ekspertene spår hvilke treningsmetoder vi vil se mer til i tiden fremover. Men, det er ikke alltid like lett å navigere seg i dette landskapet: Hvor skal man begynne og...

les mer
Fem øvelser som gjør ryggen din glad!

Fem øvelser som gjør ryggen din glad!

I min forrige artikkel snakket jeg om korsryggplager og hvorfor så mange opplever murring, stivhet, slitenhet og «et bånd over korsryggen». Jeg beskrev ryggen som en trassig treåring som ikke har lyst til det du har lyst til. Du blir sur, ryggen er sur og hverdagen...

les mer