Kiropraktikk

En kiropraktor kan diagnostisere, behandle og forebygge plager i nerve-, muskel- og skjelettsystemet.

Kiropraktorer hos Torp&Co

KIROPRAKTOR, MNKF

Nathalie Inez Moen Balhald – kiropraktor og rehabiliteringstrening

Kiropraktoren stiller diagnose på grunnlag av sykehistorie, klinisk undersøkelse og eventuelle bildediagnostikk. Kiropraktoren jobber som autorisert helsepersonell i førstelinjetjenesten og kan derfor fungere som en primærkontakt. Med dette menes det at en kiropraktor både kan henvise til spesialisthelsetjenesten, andre helseprofesjoner og bildediagnostikk, samt sykemelde i inntil 12 uker. 
Hva behandler en kiropraktor?

En kiropraktor jobber med hele kroppen. En konsultasjon begynner med en samtale og  deretter en undersøkelse for å finne en årsak til dine plager. Typiske plager en kiropraktor behandler kan du lese om lenger ned på siden. Undersøkelsen inkluderer vurdering av ledd, muskler,nerver og bindevev. Behandling hos en kiropraktor inkluderer sjelden bare “knekking”/leddmanipulasjon. Teknikker som triggerpunkt behandling medog uten nåler blir ofte brukt. Andre manuelle teknikker inkluderer tøying og massasje, bindevevsbehandling og trykkbølge behandling. Selvfølgelig er trening, veiledning og råd en stor del av behandlingen.

Hos oss samarbeider kiropraktoren tett med fysioterapeuten, samt andre profesjoner, dette for at vi alltid skal sikre at du får den beste behandlingen ut ifra dine plager. Mange pasienter blir fulgt opp av både fysioterapeut og kiropraktor for tilstrekkelig oppfølging av muskel- og leddplager, samt øvelser og opptrening.

I tillegg til akutte nakkesmerter og ryggsmerter, kan kiropraktoren også hjelpe deg med: 

Hva behandler en kiropraktor?

De fleste plager vil kunne behandles av flere av våre terapeuter, uavhengig av hvilken profesjon de har. Terapeutene har ulik tilnærming og vil bruke ulike behandlingsteknikker.

Usikker på hvilken behandlingsform som er riktig for din plage? Ta gjerne kontakt med oss, så guider vi deg i riktig retning.

Vi behandler også:

Relevante artikler

The Conduit medlemskap

Slik unngår du beinhinnebetennelse!

Schlatters sykdom

Book en konsultansjon hos oss i dag