Fysioterapi

En fysioterapeut kan hjelpe deg med smerter, skader, plager og vondter i muskel-og skjelettsystemet. 

Rehabiliteringstrening hos Torp&Co

De aller fleste av oss har på et eller annet tidspunkt opplevd smerter i kroppens muskler og ledd – alt fra smerter i nakke, skuldre og rygg, til tennisalbue, løperkne, hopperkne eller hælsmerter. Noen ganger kommer smertene snikende, for eksempel på grunn av dårlig ergonomi eller feilbelastning, og noen ganger oppstår en plutselig skade hvis du faller eller sklir, eller når du løfter eller vrir.

Vi fysioterapeuter kan behandle de fleste pasienter med problemer, ubehag eller smerter i muskel- og skjelettapparatet, men også problemer knyttet til sykdommer (for eksempel MS, Revmatisme, Parkinson etc.) eller problemer med nervesystemet, sirkulasjonssystemet og luftveiene. Vi jobber også med rehabilitering og behandling av problemer eller dysfunksjoner etter operasjoner eller brudd.

Vi fysioterapeuter hjelper deg med dine problemer, ofte ved hjelp av behandling, bevegelse og trening i ulike former. Du kan kontakte oss ved å booke time på vår nettside eller ved å ringe og avtale en tid som passer. Du kan også få henvisning fra lege.

Vi har heis og trinnfri inngang til vår klinikk og treningsstudio.

Hva behandler en fysioterapeut?

Rehabilitering / Trening

Behandling av senebetennelse

Idrettsrelaterte skader

Postoperativ behandling

De fleste plager vil kunne behandles av flere av våre terapeuter, uavhengig av hvilken profesjon de har. Terapeutene har ulik tilnærming og vil bruke ulike behandlingsteknikker.

Usikker på hvilken behandlingsform som er riktig for din plage? Ta gjerne kontakt med oss, så guider vi deg i riktig retning.

Vi behandler også:

Når du skal til fysioterapeut…

Forberedelse
Du trenger ikke forberede deg på noen spesiell måte for et besøk hos fysioterapeuten. Noen ganger kan du trenge treningstøy, men vi vil i så fall informere om dette i forkant.

Undersøkelse
Fysioterapeuten undersøker blant annet hvordan du beveger deg, om og hvor du har smerter, hvordan leddene fungerer og hvordan styrken i musklene fungerer.

Behandling
Behandlingen er basert på dine symptomer og på den vurdering undersøkelsen har ført til. Våre fysioterapeuter arbeider med rehabilitering, treningsveiledning og tilpasset fysisk aktivitet for å forbedre eller gjenopprette din funksjonsevne og helse. Vi finner rehabiliteringsøvelser tilpasset deg og legger opp en langsiktig plan.

Vi jobber også med fysikalsk massasje for sener, bindevev og muskler, dette for å hjelpe såre og spente muskler til å slappe av. Vi bruker ulike teknikker som tøyninger, triggerpunktbehandling, ultralyd, dry needling, teiping og lignende, og tilpasser alltid pasientens behov.

Treningsutstyr
Hos Torp&Co har vi et privat treningsstudio med alt utstyr du trenger for best mulig trening og rehabilitering.

Antall behandlinger
En fysioterapitime hos oss tar 30-60 minutter. Hvert individ er unikt, og det samme er deres skader og problemer. Det varierer derfor hvor mange behandlinger som trengs.

Tips og råd
Vi gir deg også råd om hva du selv kan gjøre for å redusere smertene og hvordan du best kan bruke kroppen når du har vondt. For eksempel hvordan du kan sitte, sove, gå, stå eller endre holdning for å få mindre smerter.

Vi jobber i team
Hos oss samarbeider fysioterapeutene tett med kiropraktorer, osteopater og personlige trenere. Ofte kan det være behov for en tverrfaglig tilnærming, hvor flere terapeuter og trenere jobber i fellesskap for å skape et best mulig resultat. Vi ønsker alltid å finne frem til den behandlingen som gir deg best mulig resultater.

Relevante artikler

The Conduit medlemskap

Slik unngår du beinhinnebetennelse!

Schlatters sykdom

Book en konsultansjon hos oss i dag