Hverdagstips

Torp&Cos julegavetips!

Vi har kommet til midten av desember, og det er fortsatt noen julegaver som gjenstår. Men hva kjøper man til den som har «alt?» Her kommer noen tips fra oss i Torp&Co.

Gi en opplevelse! 
Hva med å gi bort en tur i skogen med middag laget på bålet, en kulturell opplevelse, eller en treningsdag etterfulgt av restaurantbesøk? Eller hva med et gavekort hos en av de mange badstuene i byen vår, eller kanskje et medlemskap hos DNT? Det kan oppmuntre til flere turer i skog og mark, og kanskje med overnatting på en av de mange koselige markahyttene. Trenger du litt mer tid til å tenke på hva du skal gi, gi en overraskelse. Her kan du for eksempel ta mottageren med på en ekskursjon ut av byen på nyåret, eller invitere til middag. Her er det bare fantasien som setter grenser, og du kan velge aktiviteter i en rekke kategorier og prisklasser! 

Litt velvære? Ja, takk!
En stressende hverdag. En lang liste med arbeidsoppgaver. Redusert søvn og høye skuldre. Kjent? Å gi noen et gavekort på massasje, badstue, spaopphold eller kanskje en PT-time, er en raus (og subtil) måte å be noen om å ta en pause i hverdagen. Kanskje er det akkurat det din venn, kjæreste eller familiemedlem trenger for å få overskudd i hverdagen.

Spiselige gaver er alltid populært!
Det er ikke bare velvære og egentid som er viktig for å få overskudd i hverdagen, mat og næring er vel så viktig. Her er det kun kreativiteten som setter grenser for hva du kan lage og gi bort. Her kommer noen gode og helsebringende forslag:

Lag hjemmelaget granola, energibarer eller kjern ditt eget mandelsmør. Det er mye lettere enn du kanskje tror, og dette er noe både bestemødre, brødre og venninner vil sette pris på. Det går også an å kjøpe inn tørrvarer til for eksempel brød, pannekaker eller muffins. Blandingen kan du legge i en fin krukke og legge ved en liten lapp med fremgangsmåte. Lån krumkakehjernet til naboen og lag julens beste kaker. Og vil du ha selskap mens du lager dette, inviter dine venner til juleverksted, det er både hyggelig og dere kommer i skikkelig julestemning.

De tradisjonelle og harde pakkene!
Kanskje har du tradisjon for å gi harde pakker til jul? Pulsklokke, skøyter, joggesko, treningsstrikker, kettlebell, yogamatte, massasjeapparat. En bok om fysisk eller mental trening. Dette er gaver som passer til den aktive, men også til de som planlegger å gå inn i det nye året med mer sporty vaner. Er gaven til en person som tar utfordringer på strak arm, hva med å legge til en liten utfordring? – 10.000 daglige skritt, ta i bruk joggeskoene minst to ganger i uka, legge inn en økt med kettlebell ukentlig eller inviter vedkommende med på en løpetur sammen med deg. Dette kan være både motiverende og morsomt, og ikke minst gir gaver som dette en skikkelig kickstart på det nye året! 

Nyt førjulstida og senk skuldrene
Det er altså ikke for sent å komme i gang med julegavene, og som du kan se over, er valgmulighetene mange. Start med å sette et budsjett for årets julegaver, finn ut hvem som skal få gaver og bruk forslagene over som inspirasjon. Senk så skuldrene og kos deg med å fikse gaver til de du er glad i. Du kommer i mål i år, også. 

(Bruk gjerne denne artikkelen som inspirasjon til din egen ønskeliste. Kanskje er det du som trenger en massasjetime eller nye løpesko?).

God julegavehandel! 

Og ps! Ta gjerne turen innom klinikken eller vår nettbutikk for harde gaver til den aktive!

Book en konsultansjon
hos oss i dag

Relevante artikler

Når både kropp og sinn spiller inn!

Når både kropp og sinn spiller inn!

Det har blitt vått, mørkt og kaldt, det er november – for mange en måned hvor det blir mørkere tider både bokstavelig og billedlig.  Det er igjen en periode som betyr mer innetid, mer alenetid, mer hjemmetid og mindre sosial aktivitet. I mine 15 år som muskelterapeut...

les mer
Sporty julegavetips!

Sporty julegavetips!

Juleaften nærmer seg med stormskritt, og du begynner snart å lete febrilsk etter julegaver til dine kjente og kjære. Nok en gang gikk du i “starte for sent-fella”, selv om du etter fjorårets hasteinnkjøp lovte at det ikke skulle skje igjen. Slapp av, det går fint! Her...

les mer
Adrenalinrush på godt og vondt!

Adrenalinrush på godt og vondt!

Er du en person som elsker å hive deg ned stupbratte fjellsider på ski, som vil dykke med hai, bestige bratte fjelltopper og hive deg ut fra et fly med en fallskjerm i en liten sekk på ryggen pakket av en fyr du ikke kjenner, men stoler 100% på? Trigges du av...

les mer