Hverdagstips

Torp&Cos julegavetips!

Vi har kommet til midten av desember, og det er fortsatt noen julegaver som gjenstår. Men hva kjøper man til den som har «alt?» Her kommer noen tips fra oss i Torp&Co.

Gi en opplevelse! 
Hva med å gi bort en tur i skogen med middag laget på bålet, en kulturell opplevelse, eller en treningsdag etterfulgt av restaurantbesøk? Eller hva med et gavekort hos en av de mange badstuene i byen vår, eller kanskje et medlemskap hos DNT? Det kan oppmuntre til flere turer i skog og mark, og kanskje med overnatting på en av de mange koselige markahyttene. Trenger du litt mer tid til å tenke på hva du skal gi, gi en overraskelse. Her kan du for eksempel ta mottageren med på en ekskursjon ut av byen på nyåret, eller invitere til middag. Her er det bare fantasien som setter grenser, og du kan velge aktiviteter i en rekke kategorier og prisklasser! 

Litt velvære? Ja, takk!
En stressende hverdag. En lang liste med arbeidsoppgaver. Redusert søvn og høye skuldre. Kjent? Å gi noen et gavekort på massasje, badstue, spaopphold eller kanskje en PT-time, er en raus (og subtil) måte å be noen om å ta en pause i hverdagen. Kanskje er det akkurat det din venn, kjæreste eller familiemedlem trenger for å få overskudd i hverdagen.

Spiselige gaver er alltid populært!
Det er ikke bare velvære og egentid som er viktig for å få overskudd i hverdagen, mat og næring er vel så viktig. Her er det kun kreativiteten som setter grenser for hva du kan lage og gi bort. Her kommer noen gode og helsebringende forslag:

Lag hjemmelaget granola, energibarer eller kjern ditt eget mandelsmør. Det er mye lettere enn du kanskje tror, og dette er noe både bestemødre, brødre og venninner vil sette pris på. Det går også an å kjøpe inn tørrvarer til for eksempel brød, pannekaker eller muffins. Blandingen kan du legge i en fin krukke og legge ved en liten lapp med fremgangsmåte. Lån krumkakehjernet til naboen og lag julens beste kaker. Og vil du ha selskap mens du lager dette, inviter dine venner til juleverksted, det er både hyggelig og dere kommer i skikkelig julestemning.

De tradisjonelle og harde pakkene!
Kanskje har du tradisjon for å gi harde pakker til jul? Pulsklokke, skøyter, joggesko, treningsstrikker, kettlebell, yogamatte, massasjeapparat. En bok om fysisk eller mental trening. Dette er gaver som passer til den aktive, men også til de som planlegger å gå inn i det nye året med mer sporty vaner. Er gaven til en person som tar utfordringer på strak arm, hva med å legge til en liten utfordring? – 10.000 daglige skritt, ta i bruk joggeskoene minst to ganger i uka, legge inn en økt med kettlebell ukentlig eller inviter vedkommende med på en løpetur sammen med deg. Dette kan være både motiverende og morsomt, og ikke minst gir gaver som dette en skikkelig kickstart på det nye året! 

Nyt førjulstida og senk skuldrene
Det er altså ikke for sent å komme i gang med julegavene, og som du kan se over, er valgmulighetene mange. Start med å sette et budsjett for årets julegaver, finn ut hvem som skal få gaver og bruk forslagene over som inspirasjon. Senk så skuldrene og kos deg med å fikse gaver til de du er glad i. Du kommer i mål i år, også. 

(Bruk gjerne denne artikkelen som inspirasjon til din egen ønskeliste. Kanskje er det du som trenger en massasjetime eller nye løpesko?).

God julegavehandel! 

Og ps! Ta gjerne turen innom klinikken eller vår nettbutikk for harde gaver til den aktive!

Book en konsultansjon
hos oss i dag

Relevante artikler

Når det er skøyteglatt i gatene…

Når det er skøyteglatt i gatene…

Her er tipsene som redder deg på glattisen! SØRG FOR GODE SKOMange tror at sko med dype mønstre gir best feste på isen, noe som ikke nødvendigvis er tilfellet. Gummisåle er det beste på glatt føre, gjerne en seig en. Det vil gi deg godt grep på glatt føre. Brodder er...

les mer
Tre tips for en sunnere jul

Tre tips for en sunnere jul

Tekst: Isabelle Nygårds Det er jul, og det er tiden for sosiale tilstelninger og tradisjoner. I løpet av høsten har du kanskje bygget deg opp gode rutiner med jevnlig aktivitet og mosjon, og du er litt spent på hvordan du skal klare å opprettholde dette i jula. Her er...

les mer
Trening under og etter svangerskap: Fordeler

Trening under og etter svangerskap: Fordeler

Tekst: Isabelle NygårdsDet er mange kvinner som avstår fra å trene under og etter svangerskapet på grunn av frykt for å gjøre noe som potensielt kan være skadelig. Men det er faktisk mange fordeler med å være fysisk aktiv under og etter graviditet. En fysioterapeut...

les mer