Behandling

Slyngebehandling i Redcord

Av Redcordspesialist og fysioterapeut Anne Langsveen

Har du hatt plagene dine lenge? Hjelper ikke behandlingen du får? Er du lei av å ha smerter? Da er kanskje behandling og trening i slynge noe for deg!

Hodepine over lengre tid er slitsomt og det kan ofte komme av at muskulaturen i kjernen og opp mot skulderbladene og nakke ikke samarbeider som de burde. Overbelastningen i nakken vil over tid gi hodepine. Etter testing i slynger fant jeg en sammenheng mellom nedsatt samarbeide mellom kjernemuskulatur og skulderbladmuskulatur. Dette påførte nakken for stor jobb alene og ga dermed hodepine.

Hva er redcord?

Redcord er de røde tauene som henger i taket hos fysioterapeuter og treningssentere over hele verden. Det brukes til trening  og behandling. Det er lett å justere så slynger kan brukes av toppidrettsutøveren og pasienten med store skader og plager.

Hvorfor behandles i slynger?

Behandling i slynger skal gjøre kroppen din bedre til å samarbeide med seg selv. Den skal jobbe optimalt og dermed fjerne overbelastninger som igjen gir smerter.

Nevromuskulær kontroll og aktivering er et samarbeide mellom muskler, sener og bindevev. De skal få beskjed fra nervesystemet vårt om hvilken jobb de skal gjøre.

Har du smerter over lengre tid kan nervesystemet endre måten å sende ut signaler på. Da blir samarbeidet vanskelig. Alle muskler i ett område må jobbe sammen for at du skal kunne bevege deg som du vil uten smerter. Redcord(slynger) og neuracmetoden brukes for å gjenopprette balansen i musklene og samarbeidet de har med hverandre.

Har du smerter over lang tid kan smertene spre seg til et større område.  For eksempel ved vond nakke kan det ofte spre seg ned i arm, underarm og fingre, nedover ryggen og noen får hodepine oppå det hele.

Hva skjer når du trener i tau med vibrasjoner?

Når du trener i slynger(tau) som er ustabile, samtidig som tauene vibrerer, vil samarbeidet mellom hjernen og muskulaturen i smerteområdet gjenoppstå. Forskning viser at forskjellige muskelfibre reagerer positivt på forskjellige vibrasjoner. Derfor aktiveres muskelfibrene bedre med vibrasjoner enn uten. Dette brukes når du har smerter og samarbeidet mellom musklene dine ikke fungerer optimalt.  Det aktiveres flere muskelfibre og dermed blir du sterkere ved å bruke mer kraft i din egen muskel. Og smertene forsvinner/reduseres som et resultat.

Slik foregår behandlingen:

Første time forklarer jeg hvordan behandlingen fungerer på kroppen og hvorfor jeg velger denne testtypen og behandingsformen. Deretter tester jeg deg i slynger i mange forskjellige øvelser. Jeg scorer deg på et skjema og vi ser deretter på testresultatet ditt. Ut i fra svarene lager jeg et behandlingsprogram til deg. Dette lærer du deg over noen behandlinger og kan deretter trene på egenhånd med samme program. Vi ses på noen kontrolltimer, men mange trener mest på egenhånd etterhvert.

Til slyngetimene kommer du alltid i treningstøy og har med drikke og innesko.

Har du en av disse plagene og har hatt dem en god stund anbefales å få en undersøkelse hos meg i slynger:

  • Musearm
  • Tennisalbue
  • Skulderplager
  • Skulderbladsmerter
  • Hodepine
  • Stiv nakke
  • Korsryggplager
  • Hofte -og bekkenplager
  • Sete -og lårplager

Noen ønsker testing for å se om de har svakheter i systemet som kan fjernes før smerter oppstår. Da er det bare å booke en time for testing.

Redcord er en behandlingsform og treningsform som bygger på vitenskapelige studier og har dokumentert effekt på muskel- og skjelettplager som for eksempel rygg- og nakkeplager. Redcord har individuell tilpasning og kan vise til umiddelbar effekt for pasienter i alle aldre, samt meget gode reultater i trening for mosjonister så vel som toppidrettsutøvere.

Book time hos fysioterapeut Anne Langsveen, Certifisert Neurac Provider Redcordspesialist.

Book en konsultansjon
hos oss i dag

Relevante artikler

Videokonsultasjon!

Videokonsultasjon!

Kjenner du på smerter eller ubehag? Usikker på hva som er riktig behandlingsmetode for din plage? Våre spesialister hjelper deg å finne frem til riktig behandling og terapeut – gjennom vår  nye videokonsultasjonstjeneste! Torp&Co tilbyr fysioterapi,...

les mer
Bli kjent med: Christian Thorbjørnsen

Bli kjent med: Christian Thorbjørnsen

Oslogutt. Fotballentusiast og tidligere utøver. Fysioterapeut og osteopat, med spesialisering i idrettsmedisin. 20-års erfaring med idrettsutøvere og åtte år i Rosenborg Balklub. Vi snakker om Christian Thorbjørnsen, som nå er tilbake i hovedstaden og som nylig...

les mer