Treningstips

Av Idrettspedagog og Personlig Trener Elise Killi

Fysisk aktivitet og trening har stor påvirkning på hvordan du har det. Dette er mine beste råd for hvordan du skal motivere deg til trening i mørketiden. Det er ikke til å stikke under en stol at høsten gjør at du heller har lyst til å ligge på sofaen med pledd, tente stearinlys, en god film på TV´n og godteskåla i fanget. Dette gjelder også meg, men her er det viktig å finne balansen.

Planlegg uka di

Hver eneste søndag planlegger jeg den kommende uka. Først får jeg et overblikk over hvordan jobbuken ser ut, videre planlegger jeg treningsøktene. Alt blir skrevet ned slik at jeg vet hva jeg skal gjøre, og at jeg har en avtale med meg selv.

Treningsavtaler

Treningsavtaler gjør det vanskeligere å avlyse treningen. Lag en treningsplan med kollegaer, venner, kjæreste eller familie for kommende uke, og få det inn i kalenderen. Snakk med venner/kollegaer søndag kveld – da har dere god tid til å planlegge uken sammen. Lag gjerne planer som kan repeteres uke etter uke slik at det blir en rutine.

Finn en treningsform du liker

Kjeder du deg på trening er sannsynligheten stor for at du til slutt ikke gidder mer. Finn noe som motiverer deg slik at trening blir gøy og ikke et ork. Prøv ut forskjellige aktiviteter, og finn det som appellerer mest til deg og dine interesser. Trening skal være gøy!

Pakk alt klart kvelden før 

Om planen er å komme seg på trening før jobb, må bagen pakkes kvelden før. Et godt tips er å legge treningstøyet klart! Sørg også for å pakke med deg dusjsaker og rent tøy, slik at du kan dra rett fra trening til jobb. Dersom treningen skal foregår rett fra jobb må bagen være klar i bilen eller sekken være med på sykkelen. Sørg også for å forberede mat du kan spise før trening. Trening på tom mage rett fra jobb er sjelden en suksess.

Senk kravene til deg selv

Det er lov å være sliten, trøtt og lei. Det kan være en fordel å planlegge økten før du kommer på treningssenteret. Book en gruppetime eller lag en plan med øvelser. For meg blir det ofte surr om jeg ikke vet hva jeg skal gjøre. Selv om planen er klar og ambisjonene skyhøye for økten er det helt lov å ikke helt ha dagen. Kanskje ikke den planlagte økten er det riktig for deg og kroppen din akkurat i dag. Det som uansett er sikkert er at litt er bedre enn ingen ting. Senk kravene og forventingene til deg selv, og gjennomfør en redusert økt ved å f eks velge 2-3 øvelser. Det som kan skje, og som jeg har opplevd flere ganger, er at når jeg først setter i gang, ender jeg opp med å fullføre hele økta som planlagt. Snakk om treningsendorfiner! Husk: Lytt til kroppen. Den sier i fra når den skal ha hvile og restitusjon. Det gjør ingenting om du hopper over en økt.

Litt er bedre enn ingenting

Ta utgangspunkt i deg selv og hvordan hverdag din er og legg opp trening deretter. Trening skal gi energi – ikke ta energi. Alle har tid til å være i noe fysisk aktivitet daglig – enten det er å gå til og fra jobb, ta trappene istedenfor heisen, gå tur med hunden eller trene på et treningsstudio. Viktigste av alt er at du gir kroppen din påfyll av energi ila dagen – uansett hvor stort eller lite påfyll det er.

Book en konsultansjon hos oss i dag

Book time med en av våre spesialister…

Relevante artikler

Trappeløp – spenst, styrke og kondisjon

TRENINGSTIPS

Det er vår og løpetid!

TRENINGSTIPS

Dette skal du tenke på når du skal kjøpe nye joggesko!

Ta kontakt med oss