Hverdagstips

Gode sko er viktig for en sunn rygg!

Folkehelseinstituttets sykdomsbyrderapport, dokumenterer at smerter i nakke og rygg er vårt største helseproblem og årsak til nedsatt livskvalitet. Det er anslått at 80-90% har hatt eller vil få ryggsmerter i løpet av livet.

En kilde til vond rygg, som mange glemmer, er feil skotøy. Dersom grunnmuren til et hus er skeiv eller satt opp feil, er det stor sjanse for at det blir følgefeil oppover i bygget. Tilsvarende er det med kroppen våre. Vi trenger en god grunnmur i form av gode sko for at resten av kroppen skal fungere optimalt og unngå smerter i rygg, men også i knær, hofter og nakke/skuldre.

Dårlig støtte til fotbuen kan for eksempel føre til smerter i korsryggen, samt knær og hofter. Høye hæler gjør at tyngdepunktet forskyves, noe som igjen kan skape ubalanse og endret bevegelse i hofter og rygg. Helt flate og tynne såler gir ingen demping og støtte for foten, og følgende kan bli smerter og vondter oppover i kroppen. Kanskje har du behov for en såle i dine sko?

Gode sko gir plass til tærne slik at de kan bevege seg naturlig og dermed sikre optimal og naturlig balanse. Sålen støtter opp rundt foten og gir hvile til fotbuen, som fører til god vektfordeling. I tillegg bør sålen være sterk og solid, men samtidig gi noe demping og forme seg etter foten og bevegelsen til den som har de på. Les hva du bør tenke på ved valg av joggesko her.

Det er så klart helt greit å bruke både høye hæler, flipp flopps og flate sko fra tid til annen, men det er viktig å velge rett fottøy når du går til og fra jobb, på trening og i arbeidshverdagen, spesielt om du står og går mye ila dagen.

Både store og små fortjener gode sko for en velfungerende kropp!

Book en konsultansjon
hos oss i dag

Relevante artikler

Trening under og etter svangerskap: Fordeler

Trening under og etter svangerskap: Fordeler

Tekst: Isabelle NygårdsDet er mange kvinner som avstår fra å trene under og etter svangerskapet på grunn av frykt for å gjøre noe som potensielt kan være skadelig. Men det er faktisk mange fordeler med å være fysisk aktiv under og etter graviditet. En fysioterapeut...

les mer
Torp&Cos julegavetips!

Torp&Cos julegavetips!

Vi har kommet til midten av desember, og det er fortsatt noen julegaver som gjenstår. Men hva kjøper man til den som har "alt?" Her kommer noen tips fra oss i Torp&Co. Gi en opplevelse! Hva med å gi bort en tur i skogen med middag laget på bålet, en kulturell...

les mer
Når både kropp og sinn spiller inn!

Når både kropp og sinn spiller inn!

Det har blitt vått, mørkt og kaldt, det er november – for mange en måned hvor det blir mørkere tider både bokstavelig og billedlig.  Det er igjen en periode som betyr mer innetid, mer alenetid, mer hjemmetid og mindre sosial aktivitet. I mine 15 år som muskelterapeut...

les mer