Hverdagstips

Gode sko er viktig for en sunn rygg!

Folkehelseinstituttets sykdomsbyrderapport, dokumenterer at smerter i nakke og rygg er vårt største helseproblem og årsak til nedsatt livskvalitet. Det er anslått at 80-90% har hatt eller vil få ryggsmerter i løpet av livet.

En kilde til vond rygg, som mange glemmer, er feil skotøy. Dersom grunnmuren til et hus er skeiv eller satt opp feil, er det stor sjanse for at det blir følgefeil oppover i bygget. Tilsvarende er det med kroppen våre. Vi trenger en god grunnmur i form av gode sko for at resten av kroppen skal fungere optimalt og unngå smerter i rygg, men også i knær, hofter og nakke/skuldre.

Dårlig støtte til fotbuen kan for eksempel føre til smerter i korsryggen, samt knær og hofter. Høye hæler gjør at tyngdepunktet forskyves, noe som igjen kan skape ubalanse og endret bevegelse i hofter og rygg. Helt flate og tynne såler gir ingen demping og støtte for foten, og følgende kan bli smerter og vondter oppover i kroppen. Kanskje har du behov for en såle i dine sko?

Gode sko gir plass til tærne slik at de kan bevege seg naturlig og dermed sikre optimal og naturlig balanse. Sålen støtter opp rundt foten og gir hvile til fotbuen, som fører til god vektfordeling. I tillegg bør sålen være sterk og solid, men samtidig gi noe demping og forme seg etter foten og bevegelsen til den som har de på. Les hva du bør tenke på ved valg av joggesko her.

Det er så klart helt greit å bruke både høye hæler, flipp flopps og flate sko fra tid til annen, men det er viktig å velge rett fottøy når du går til og fra jobb, på trening og i arbeidshverdagen, spesielt om du står og går mye ila dagen.

Både store og små fortjener gode sko for en velfungerende kropp!

Book en konsultansjon hos oss i dag

Book time med en av våre spesialister…

Relevante artikler

Trappeløp – spenst, styrke og kondisjon

TRENINGSTIPS

Det er vår og løpetid!

TRENINGSTIPS

Dette skal du tenke på når du skal kjøpe nye joggesko!

Ta kontakt med oss