Treningstips

Fordeler med styrketrening

Tekst: Isabelle Nygårds

Helsedirektoratet anbefaler at voksne trener styrke to ganger i uken, for å dra nytte av fordelene med styrketrening. Men hvor skal man begynne? Vi hjelper deg!

Fordeler med styrketrening:

 • Styrketrening hjelper kroppen med å bygge et sterkt skjelett og styrker ledd og muskler. 
 • I tillegg øker styrketrening muskelmassen og gjør at kroppen tåler belastninger bedre. 
 • Studier viser også at styrketrening har positive effekter på den mentale helsen, søvnkvalitet, energinivå og livskvalitet.

Lett å gå seg vill
Når du søker etter «styrketrening» på nettet, får du millioner av treff. Det er med andre ord lett å gå seg vill i jungelen av tips og anbefalinger, treningsprogrammer og artikler, men husk at det finnes ikke et treningsprogram som passer for alle. Vi er alle unike individer med forskjellige kroppstyper, erfaringer og mål. Det er derfor viktig å ikke sammenligne seg med andre.

Hvis du er nybegynner eller ønsker å komme i gang med styrketrening, kan følgende spørsmål være aktuelle:

 • Hvilke øvelser bør jeg begynne med?
 • Hvor mange ganger i uken bør jeg trene for å oppnå best resultat?
 • Skal jeg trene spesifikke muskelgrupper eller hele kroppen i hver treningsøkt?
 • Hvor lenge bør jeg hvile mellom settene?
 • Hvor mange repetisjoner bør jeg gjøre?
 • Hvor mye vekt bør jeg bruke under styrketreningen?
 • Hvordan vet jeg om jeg har riktig teknikk?
 • Hvordan skal jeg puste når jeg løfter?
 • Hva er viktig i et styrketreningsprogram for nybegynnere?
 • Hva betyr uttrykk som set, reps, superset, dropset, smith machine og lignende?

Kom i gang med styrketrening hos oss
Våre Personlige trenere hjelpe deg med å svare på disse spørsmålene, slik at du kan komme i gang med styrketrening på en trygg, sikker og morsom måte!

For de fleste, spesielt nybegynnere, er to til tre styrkeøkter i uken tilstrekkelig for å oppnå gode resultater. Hos oss kan du kjøpe medlemskap som inkluderer 1-3 treningsøkter i uken med en personlig trener, i et privat treningsstudio. Dette betyr at du kan utføre dine viktige nøkkeløkter hos oss, og kun holde deg aktiv med din hverdagstrening eller mosjon på egenhånd.

Den store hemmeligheten er å etablere en god treningsrutine. Når du opplever alle fordelene ved å være aktiv, vil du begynne å glede deg til treningen!

Les mer om Torp&Co Membership her.

Book en konsultansjon
hos oss i dag

Relevante artikler

Tips og triks: Trening etter fødsel

Tips og triks: Trening etter fødsel

Tekst: Isabelle Nygårds Det er mange kvinner som avstår fra å trene under og etter svangerskapet på grunn av frykt for å gjøre noe som potensielt kan være skadelig. Under gir vår fysioterapeut og personlige trener Isabelle deg noen tips som gjør det lettere å komme i...

les mer
Styrketrening: Medisinen som bremser aldring

Styrketrening: Medisinen som bremser aldring

Tekst: Isabelle Nygårds Helsedirektoratet skrev nylig at «1 av 3 eldre over 65 år faller hvert år. Fallulykker er den vanligste årsaken til at eldre skader seg». Når du blir eldre vil du miste muskelmasse og dermed bli svakere. Aldring er et uunngåelig faktum, men det...

les mer
Løp smart og effektivt – med tre nøkkeløkter

Løp smart og effektivt – med tre nøkkeløkter

Tekst: Isabelle Nygårds Høstens løpekonkurranser er nå over. Var du kanskje med på ett eller flere løp? Hvis ikke, kanskje du ble motivert for å begynne å trene til vårens og sommerens løp? Her er tre viktige treningsøkter som vil hjelpe deg med løpetreningen din for...

les mer