Behandling

Bli kjent med: Christian Thorbjørnsen

Oslogutt. Fotballentusiast og tidligere utøver. Fysioterapeut og osteopat, med spesialisering i idrettsmedisin. 20-års erfaring med idrettsutøvere og åtte år i Rosenborg Balklub. Vi snakker om Christian Thorbjørnsen, som nå er tilbake i hovedstaden og som nylig begynte å jobbe hos oss i Torp&Co. Vi har tatt en prat med Christian, for å bli litt bedre kjent og for å høre litt mer om alt det spennende han har drevet siste årene! 

Christian, fortell oss litt om bakgrunnen din?
– Det hele startet på Ulsrud videregående skole i Oslo, hvor jeg gikk på idrettslinja. Her var treningslære en del av løpet, og dette var starten på min karriere. Siden den gang har det vært en kontinuerlig prosess. På dette tidspunktet var jeg aktiv utøver, men jeg fant fort ut at jeg ville ha flere ben å stå på. Jeg ville tidlig jobbe med idrettsmedisin og med trening. I 2003 utdannet jeg meg som fysioterapeut ved Høgskolen i Oslo, og siden da har jeg kombinert idrett og arbeid på klinikk, ofte fotballrelatert. I 2015 fullførte jeg også osteopati på Campus Kristiania. 

Arbeidskarrieren har vært en veksling mellom jobb på institutt, og arbeid opp mot klubb og landslag. De siste åtte årene har jeg jobbet i Rosenborg Ballklub, som fysioterapeut og fysisk trener. 

Hva var grunnen til at du ønsket å bygge på med en utdannelse i osteopati?
– Jeg har alltid kombinert trening og behandling i mitt arbeid, og jeg ønsket meg et større repertoar – kunne arbeide med hele kroppen, og samtidig påvirke lokalt. Jeg ville ha et mer helhetlig bilde, gi mine pasienter en mer spesifikk behandling der det var behov for det. Der følte jeg at jeg kunne forbedre meg, og det var nok hovedgrunnen til at jeg tok en utdanning innen osteopati.

Du kom fra en jobb i Rosenborg Ballklub, hvor du de siste åtte årene har vært fysisk trener og fysioterapeut. Fortell om tiden din der og arbeidshverdagen.
– Det har vært veldig spennende år, med varierende arbeidsoppgaver. Jeg har hatt ulike roller, men først og fremst har jeg jobbet med behandling og oppfølging av fotballspillerne, og generell skadeforebygging. 

Før hver sesong, gjør vi en screening av fotballspillerne, dette for å kartlegge hva det skal jobbes med fremover. I tillegg kommer den fysiske treningen, hvor utviklingen til den enkelte optimaliseres, for å få de til å prestere best mulig. Det handler om å få mest ut av treningssyklusene, gjøre de sterkere og raskere for å få de til å prestere maksimalt. Her er det viktig å finne en balanse – man vil pushe grenser, men pusher man for hardt vil det bli belastningsskader. Er uhellet ute og smellen kommer, må vi finne årsaken til hvorfor det ble en overbelastning eller akutt skade akkurat da. Det må behandles og fotballtreningen må tilpasses deretter. Noen ganger handler det om å gjøre om på treningen, andre ganger må man jobbe alternativt, for å få kroppen best mulig i vater igjen og gjøre den klar for konkurranse.

 Nå er du tilbake på klinikk, hvordan er det?
– Det er veldig spennende å jobbe med en så variert pasientmasse, og det å kombinere trening og behandling på klinikken. Sammen med pasienten finner jeg ut hvor skoen trykker, og vi lager et opplegg. Ting som er veldig naturlig og åpenbare for oss behandlere, trenger ikke være det for pasienten, vi kan hjelpe til med å øke kunnskapsnivået slik at de kan ta vare på seg selv. Jeg synes det er veldig gøy når jeg merker at jeg kan gjøre en forskjell, og det er utrolig kjekt på jobb når folk er så takknemlig for den jobben som gjøres!

Er det en spesiell kundemasse du ser på klinikken om dagen?
– Det er komplekse årsaker til hvorfor folk søker behandling, men nå er det mange som er i tidsklemma – stress, krevende jobber, de føler de må stå på for å strekke til. Vi har hatt en toårsperiode med mye hjemmekontor, arbeidsforholdene er lite gunstige. Mosjonen til og fra kontoret forsvinner kanskje, man blir mer statisk, og det kan gi ubehag hvis man sitter foran PCen i mange timer om dagen. Min anbefaling er å ta det ved roten når man begynner å kjenne på et ubehag, gjøre en innsats for å gjøre endring i egen kropp. Mange sliter også med senvirkninger etter COVID. Her har jeg mye å bidra med – både i opptrapping av trening, og å behandle plager eller nedsatt funksjon etter sykdom. 

FAKTA

Navn: Christian Thorbjørnsen

Alder: 41

Utdanning: 

  • Bachelor i fysioterapi (Høgskolen i Oslo).
  • Bachelor i osteopati (Høyskolen Kristiania). 
  • Treningslære 1+2 (Høgskolen i Molde).

Arbeidserfaring: 

  • 20 års erfaring som fysisk trener og fysioterapeut, sist for Rosenborg Ballklub.
  • Vært med yngre landslag (U21. U20 og nå senest i januar med U18).

Fotball:
Moderklubb: Oppsal, men som juniorspiller ble det overgang til Vålerenga. Videre Groruddalen og Sandnes Ulf.

Ønsker du å bestille time hos Christian? Klikk her!

Book en konsultansjon
hos oss i dag

Relevante artikler

Fibromyalgi: Når smertene tar over kroppen.

Fibromyalgi: Når smertene tar over kroppen.

Å leve med fibromyalgi kan være utfordrende, men med riktig behandling er det gode muligheter for å oppnå mindre smerter, bedre funksjon i hverdagen og økt livskvalitet.Denne artikkelen er skrevet av vår osteopat, André Ingebrigtsen. Hva er fibromyalgi? Fibromyalgi er...

les mer
Krystallsyken?

Krystallsyken?

Veldig svimmel, veldig plutselig? Da har du kanskje krystallsyken.  Møtet med krystallsyken for første gang kan være en skremmende opplevelse for folk flest. Heldigvis er dette en harmløs tilstand, som enkelt kan diagnostiseres og behandles.Denne artikkelen er...

les mer
Hvorfor får jeg vondt i korsryggen?

Hvorfor får jeg vondt i korsryggen?

Murring, stivhet, slitenhet og «et bånd som sitter over nedre del av ryggen» er bare noen av beskrivelsene pasienter bruker om sine korsryggplager. Ryggsmerter er en av hovedårsakene til at pasienter oppsøker både meg og andre terapeuter. Men hvorfor får du vondt i...

les mer