Hva er spenningshodepine?

Tensjonshodepine (stress- eller spenningshodepine) er den vanligste formen for hodepine. Det er en bilateral (tosidig) smerte og blir beskrevet som et bånd rundt hodet som nesten alltid starter i bakhodet. Det oppstår ut over dagen og gjerne i krevende perioder av livet. Smertene er ikke mer intens enn at man kan fortsette med det en holder på med.

Hva forårsaker spenningshodepine?

Den mest vanlige utløsende faktor for denne hodepinen er søvnmangel og stress, emosjonelle plager kan også øke hyppigheten av denne tilstanden. Tensjonshodepine har derimot en usikker årsak, men kan bero på en stramming av muskler i nakke og utenpå hodet.

Hva er behandlingen?

Forskning viser at muskulær behandling har god effekt på denne hodepinetypen som forøvrig ofte er svært lett å behandle i enkelte tilfeller hvor pasienten ikke responderer på behandlingen vil vi henvise videre til kiropraktor eller fysioterapi som også har vist god effekt på denne hodepineformen. Det viktigste er alltid likevel å få satt en sikker diagnose slik at man unngår feilbehandling da oftest i form av medikamenter.